Uitslagen invitatietoernooi: 

 

 De 1e prijs Ans Bovens en Michel Verjans

2e: Mirian Willems en Andre Lihuluma

3e:prijs Han Willems/Simone Vleeshouwers

4e prijs: Marlies Jacobs en Paul Kempen

 

5e prijs Barbra Dortu en Serve Hitz 

 

De troostprijs Ser Prop en Anita Hendrix

 

Voor toernooi-informatie raadpleeg: marlies-jacobs@home.nl

Openingstoernooi 2014

Winnaars:

Heren
1e prijs Niels Janssen
2e prijs Joost Bloemen
opening2
Dames
1e prijs Felice Hermans
2e prijs Simone Vleeshouwers

opening1

Beste tennis vrienden, waarde Burghttijgers, 

Geheel volgens planning en uit mijn oude grijze geheugen en gevoel puttende zeker vijf weken eerder dan in 2013 vond vandaag 30 maart het Burght openingstoernooi plaats. Dit keer hebben we niet, op de bank zittend ons enthousiasme onderdrukkend en verbijtend, wachtend op misplaatste koude golven en sneeuwbuien, er voor zorgdragende niet in een depressie te geraken, geduld moeten oefenen. Neen, dit keer meteen de schoon gemaakte tennisschoenen en tennis-outfit uit de kast gehaald en aan getrokken, en geheel volgens schema (Sjeng) aon de geng!!

Alle betrokken bestuursleden en vrijwilligers hadden er op uitmuntende wijze voor gezorgd dat onder andere de kantine, maar zeker ook de banen, er weer picobello bij lagen (dank je Cees) Han en Marlies vormden samen het uitgelezen Burght promoteam. Ook de koffievoorziening en de tijdwaarneming waren tot in de puntjes verzorgd. Aangezien de mannetjes, voor wat betreft het aantal aanmeldingen, in de meerderheid waren, werden enkelen van hen voor het gemak omgekat tot meisjes. Deze actie bracht het aantal deelnemers gelukkig weer in evenwicht.

Van iedere soort waren er zodoende 22 beschikbaar.Klokslag (nou ja) 13:00h vond de “afslag” plaats en nadat eenieder 3 partijtjes van elk 40 minuten had aan gerommeld was de strijd beslecht. Velen vonden het inmiddels hoog tijd om nu tot serieuze actie over te gaan, dit had tot gevolg dat het terras al snel overbevolkt raakte.

Gedurende het geborrel en geroddel (neem het vooral niet te persoonlijk) dat daarop volgde had onze keuken prins Sadan (met aanhang) de gelegenheid aangegrepen een voedzame maaltijd te bereiden. Met zorg werden alle denkbare Turkse en aanverwante kruiden en specerijen uit de kast gehaald en aan de marinade toegevoegd. Zo te oordelen had het vlees voldoende tijd gehad even lekker te “pootje baden”. Ook de overige bestanddelen van de gepresenteerde maaltijd waren niet te versmaden. Zeker voor herhaling vatbaar als je mij vraagt. Zo genoeg gezwetst!!!

Hopende dat de weergoden ons voor de rest van dit seizoen, net zoals vandaag goed gezind blijven, verheug ik me persoonlijk al op meer tennis plezier. Vooral enthousiast en actief blijven zou ik zeggen en voor wat mij betreft; tot op de komende Herenavonden. Als gezegd; vandaag is voor wat mij betreft zeker al geslaagd te noemen.

Met tennis groet, Ser

 

de winnaars slottoernooi:

 • Dames 2e plaats Xandra v Dijk
 • Dames 1e plaats Ilona Bonten
 • Heren 2e plaats Herbert Engel
 • Heren 1e plaats Richard Ummels

 

2e plaats

2e dames

1e plaats heren

poedel

De winnaars van de herenavond.

 • 3e plaats Niels Harteman
 • 2e plaats Han Willem
 • 1e plaats Herman Willems (geen foto)
 
 
hieren
 

hieren

 
hieren

Uitslagen Clubkampioenschappen 2013 Niels

Heren Enkel: Niels Harteman – Hans Geuzenbroek       6-2 6-2Heren dubbel
Heren Dubbel: Harry Kuijpers/Han Willems – George Leunissen/Niels Harteman  4-6 6-3 6-3gemenk dubbel
Gemengd Dubbel: Pascalle Smeets/Ronald Smeets – Ans v Deurse/Niels Harteman   6-4 6-3damesdubbel
Dames Dubbel: Ankie v Geffen/Xandra v Dijk – Jacqueline Ummels/Ans v Deurse 6-1 6-4  

 

Hierbij de uitslag van het invitatietoernooi.Ranglijst Mixed-invitatietoenooi.

 1. Han Willems/Elly Engelen
 2. Frans Schiffers/Marlene Boon
 3. Mirian Willems/Tos Heuts-Robert v Deurse
 4. Trudie v Deurse/Kevin Pauls
 5. Herman Willems/Marlou Willems
 6. Marlies Jacobs
 7. Paul Kempeners
 8. Herbert Engel/Jaqueline Hageman
 9. George Leunissen/Carly Kempeners
 10. Veronica Bodden/Cees Michielsen
 11. Barbra Dortu/Lester Wintjens

De hoofdprijs is gegaan naar het koppel op de 5e plaats.

samen

 

Onder wisselende weersomstandigheden vonden de afgelopen weken de clubkampioenschappen voor de jeugd plaats. Een compliment aan de deelnemers is wel op zijn plaats. Naast hele leuke en spannende wedstrijden viel op dat er bijzonder sportief gespeeld is. Aansluitend aan het Spek en Ei toernooi op zondag 23 juni werden de finales gespeeld. Alle winnaars en finaliseren van harte gefeliciteerd en hopelijk tot volgend jaar!

De uitslagen:
Jongens en meisjes t/m 9 jaar
1. Xavier Heuts
2. Ward Bruin

Jeugd 1

Meisjes t/m 12 jaar

1. Edanur Akin
2. Noor Liedekerken

jeugd 3

Jongens t/m 12 jaar
1. Derk Sonneveldt
2. Anthony Beck

jeugd 4

Jongensdubbel t/m 12 jaar
1. Anthony Beck/Noud Bruin
2. Laurens Offermans/Bruno Spee

jeugd 2Jongens t/m 17 jaar
1. Mees Liedekerken
2. Chris Willems

jeugd 5

De Burcht doet leren.
Op een warme nazomerdag tijdens het carpoolen nog even terugdenken aan de zomer. Weet je nog alles? Wat heb je weer allemaal gedaan? Je vertelt je collega over een tornooi dat je getennist hebt in Maastricht. Je legt hem het systeem uit. Je collega is plots erg geïnteresseerd, zet de radio zachter en  grinnikt nogal heimelijk,  komt aan op school en vraagt – nogal opportunistisch  - de leerlingen  een blaadje papier te nemen. Hij dicteert:

 • Gegeven: Tijdens een tennistornooi wordt er dubbel – gemengd gespeeld. Team A wint van team B met 8 – 2. Team C verliest van team D met 3 – 12.
 • Gevraagd:  - Uitgedrukt in procenten, hoeveel bedraagt het verschil tussen team A en team B?
 • Hoeveel bedraagt het verschil tussen team C en team D?
 • Stel een klassement van plaats 1 tot en met plaats 4 op als je weet dat in de tweede wedstrijd team A wint van team C met 9 – 7 en team B wint van team D met 7 – 5. Druk dit opnieuw uit in procenten.

Maar:  gezelligheid, fijn gezelschap voor, tijdens en na het tennissen zijn geen exacte wetenschappen, niet uit te drukken in procenten. En toch scoren ze ieder jaar weer erg hoog. Tel hierbij een perfecte organisatie op en enkele mogelijke uitkomsten zijn: “voor herhaling vatbaar”; “een waterdicht systeem”;  “gezellig samen een pint drinken”;  “uitkijken naar de barbecue met prijsuitreiking,  gevolgd door een sfeerrijk feestje.”
Nu moeten we enkel nog even herfst – en winterweer doorstaan, dan aftellen tijdens de lente en vervolgens is het uitkijken naar hopelijk alweer een editie van het invitatietornooi.

Kevin Pauly 

 

Login

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over TC De Burght?
Schrijf dan hier in voor de nieuwsbrief!
Please wait

Tweets

TCDeBurght Vanmiddag worden vanaf 12 uur de finales van de clubkampioenschappen dubbels gespeeld. Om 12 uur de finale damesdub… https://t.co/OwqkHQKfjZ
TCDeBurght Doe ook mee aan de Clubkampioenschappen Dubbels tussen 3 en 9 september. Aanmelden is mogelijk tot 30 augustus via:… https://t.co/fy7xserwpP
TCDeBurght Vandaag zijn de clubkampioenschappen enkel van start gegaan. Vanwege de grote belangstelling en de start van de Fle… https://t.co/48gmYw2UXD
Go to top